Albert Heijn XL Tilburg

Veteka werd door architectenbureau Aerde borgert Architecten benaderd voor de afwerking van de gevel van een te renoveren winkelcentrum in Tilburg. Op basis van diverse proefmonsters werd gekozen voor verduurzaamd Vurenhout. Het hout is tevens brandvertragend geïmpregneerd in eigen autoclaaf met de vacuüm-druk methode om te voldoen aan brandklasse B volgens NEN EN 13501-1.

Het hout is geleverd met het FSC-keurmerk dat garant staat voor duurzaam en verantwoord bosbeheer. Afbouw aannemer Van der Steen van Breugel uit Berlicum heeft in opdracht van hoofdaannemer BanBouw - de door Veteka op maat geproduceerde Vuren houten lamellen - vervolgens netjes gemonteerd.

Een geslaagd eindresultaat: een complex met een duurzame, moderne uitstraling dat CO2 neutraal is. De keuze voor hout als natuurlijk bouwmateriaal heeft hier zeker aan bijgedragen. Een project waar we trots op zijn.

Architect:

Aerde borgert Architecten

Opdrachtgever

Van der Steen van Breugel

Geleverd

Verduurzaamd en brandvertragend behandeld (Euroklasse B) Vuren hout t.b.v. gevelbekleding.
Veteka leverde maatwerk latten/lamellen in diverse afmetingen, recht geschaafd, eenzijdig fijnbezaagd en afgewerkt met een brandvertragende, beschermende coating die - in combinatie met de brandvertragende zouten - voldoet aan Euroklasse B.


> Mail ons als u interesse of vragen heeft.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Informatie opvragen

Meer weten?
Neem contact met ons op!
Geïnteresseerd?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Print deze pagina
Print
Wil je dit met iemand delen? Deel het via de sociale kanalen of stuur het door!
Close