De glaslatten van Veteka zijn van de hoogste kwaliteit.

Vanaf heden wordt ook de Mansonia glaslat exclusief geleverd door Veteka met het KOMO-certificaat.

ZaagMaat
Eenvoudig & snel je optimale zaagstaat berekenen. Minimaal kortverlies & maximaal rendement was nog nooit zo simpel!
Start nu!
RekenMaat
RekenMaat
Omrekenen van prijs per kuub (m3) naar prijs per meter (m1) of meters omzetten naar m3 lastig? Niet met onze Rekenmaat!
Start nu!
ZaagMaat

SKH reikt KOMO-certificaat voor Mansonia glaslatten uit aan Veteka

Het certificeringsinstituut SKH heeft op 1 maart 2019 het allereerste KOMO-certificaat voor Mansonia glaslatten uitgereikt aan houtindustrie Veteka. In opdracht van Veteka heeft het geaccrediteerde testinstituut SHR deze West-Afrikaanse houtsoort getest en is geschikt bevonden voor het gebruik van glaslatten voor KOMO timmerwerk. Dankzij haar gespecialiseerde en high-tech productieproces heeft Veteka dit unieke en bedrijfseigen attest kunnen behalen. Hierdoor kan Veteka de KOMO mansonia glaslat exclusief op de markt brengen.

De glaslatten die Veteka produceert en levert waren al gecertificeerd met een KOMO attest, afgegeven op basis van BRL0812 ‘Geprofileerde (onder)delen voor timmerwerk’. Mansonia behoort echter niet tot de goedgekeurde houtsoorten voor de toepassing in houten gevelelementen, zoals genoemd in de SKH-Publicatie 99-05. “Zonde.”, aldus directeur Bas Kemps van Veteka. “Mansonia is een aanwinst voor de timmerfabrikant.

 

Mansoniahout ideaal als glaslat
Deze houtsoort kent veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Meranti of Mahonie. Mansonia is een stabiele en duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 1) die zeer goed bewerkbaar is. Door haar rechte draad en vaste structuur trekt ze niet krom en haart ze niet op na spuiten met watergedragen lakken. Dit bespaart een extra handeling en resulteert in een bijzonder gladde lat.”  

 

Kwaliteit een vaststaand feit met KOMO
“We zijn trots dat Veteka het eerste bedrijf is dat het KOMO attest voor “geprofileerde (onder)delen voor timmerwerk” voor Mansonia glaslatten mag dragen. We merken dat steeds meer klanten vragen naar het KOMO-keurmerk. Met KOMO is kwaliteit een vaststaand feit, omdat de producten en bouwprocessen met dit keurmerk objectief zijn getoetst en goedgekeurd door externe, onafhankelijke deskundigen op basis van een vooraf overeengekomen BeoordelingsRichtLijn (BRL). Net als KOMO staat Veteka met haar Mansonia glaslatten voor vertrouwen, duurzaamheid, innovatie en kostenbesparing.

 

Minder bekende houtsoorten promoten
“Samen met zusterbedrijf hardhouthandel Hotim zijn we steeds op zoek naar nieuw toepasbare houtsoorten.”, vervolgt de heer Kemps. “Met recht mogen we onszelf ‘pionier’ noemen in het vermarkten van minder bekende houtsoorten (Lesser Known Timber Species/LKTS). Naast eerder al Fraké en Ayous op de kaart te hebben gezet, zijn we nu het Mansonia flink aan het promoten. Deze veelzijdige houtsoort – die door haar kleur aan Noten doet denken – verdient het om vaker te worden toegepast. Met het KOMO-attest voegen we waarde aan Mansonia toe en krijgt het een nieuw, specifiek toepassingsgebied.”  

Heeft u vragen of interesse? Neem gerust contact op via 013 514 20 12 of mail naar verkoop@veteka.nl

 

> De voordelen van de KOMO-Mansonia glaslat op een rijtje 

> Meer informatie over Veteka glaslatten met KOMO certificaat 

Download hier ons KOMO attest met productcertificaat 

> Meer informatie over het KOMO keurmerk 

 

 

 

Foto's vrij te gebruiken voor de persredactie: 

Download HR image
Download HR image
Download HR image
Download HR image

 

 

 

 

Informatie opvragen
Meer weten?
Neem contact met ons op!
Wil je dit met iemand delen? Deel het via de sociale kanalen of stuur het door!